VACATURE – SALES ENGINEER – CALCULATIE

SALES ENGINEER – CALCULATIE

Bij gebouwen gaat het om beheersing. Eén manier om alle installaties te benaderen, besturen en beheren. Ongeacht welk merk. Ongeacht waar u bent. Ongeacht welk moment van de dag. Het kan. Met Webeasy.

 Webeasy ontwikkelt software en hardware voor het besturen en bewaken van gebouw gebonden installaties. Daarnaast realiseert Webeasy projecten in gebouwautomatisering voor klimaat, verlichting, zonwering, doucheautomatisering met legionellapreventie, energiemonitoring, -management en analyse. Dat doen we met één hardware lijn, één besturingsplatform en één visualisatiepakket.

Bovendien werken we continu aan nieuwe software, hardware en smart building concepten op basis van ontwikkelingen en trends in de markt. We hebben een uitdagende job omdat we met een innovatief internet product een speler van omvang willen zijn als het gaat om Smart Buildings in Nederland. Op dit moment hebben wij daar het beste product van de markt voor en ook al serieuze referenties opgebouwd.

Wegens doorstroming van een collega naar het projectbureau zoekt Webeasy, gevestigd in Sliedrecht een Sales Engineer Meet & Regeltechniek.

Werkzaamheden:

Je vertaalt werktuigbouwkundige klimaat installaties naar slimme besturing – automatisering concepten. Jij bepaalt mede hoe duurzaam een gebouw wordt met jou slimme besturingsconcepten, calculeert deze en brengt daar offerte voor uit. Je krijgt aanvragen voor projecten in bestek formaat of in ‘klad als werktuigbouwkundig principe schema’. Je hebt regelmatig overleg met klanten; de werktuigbouwkundige installateur of adviseur. Ook overleg je met de accountmanagers. Bij complexe vraagstukken probeer je een oplossing te bedenken samen met onze technisch specialisten. Je belt opdrachtgevers voor een reactie op je offerte, geeft toelichting en zorgt voor eventuele aanpassingen. Je draagt de opdrachten over aan je collega’s van de uitvoering.

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding Installatietechniek of vergelijkbaar;
 • je beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden;
 • je bent ondernemend, klant- en oplossingsgericht;
 • je kunt goed overweg met Word, Excel en CRM pakketten;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • affiniteit met klimaattechniek is een pré.

Werkomgeving

Als Sales Engineer (binnendienst) ga je aan de slag op de commerciële afdeling. Je wordt onderdeel van het team waar momenteel vier collega’s in de binnendienst en drie in de buitendienst werken. De uitdaging voor de organisatie en haar ca. 60 medewerkers ligt voornamelijk in het opleveren van hoogwaardig technische projecten in de utiliteit en verleent service op deze projecten.

Aanbod

Wij zijn een organisatie met korte communicatielijnen in een open en eerlijke bedrijfscultuur. De volgende arbeidsvoorwaarden horen bij de functie:

 • Een marktconform salaris (afhankelijk van leeftijd en ervaring)
 • 8% vakantiegeld
 • 25 vakantiedagen
 • Mogelijkheid om extra vakantiedagen te kopen;
 • Pensioenpremie wordt 100% vergoed door Webeasy;
 • Reiskosten worden vergoed;
 • Een laptop;
 • Vrijheid, vertrouwen én fijne collega’s

Webeasy Academie

Webeasy vervult steeds meer de rol van systeemarchitect voor alle besturingen en beheer in gebouwen. Dat vergt meer en andere vaardigheden van onze professionals zoals we tot op heden gewend waren in gebouwautomatisering. Technologie gaat steeds sneller. Zeker met de opkomst van ICT en IoT. De Webeasy Academie ondersteunt haar medewerkers hierin. Je kunt intern praktische trainingen volgen via de Webeasy Academie, ons intern trainingsprogramma en indien nodig bij externe opleidingsinstellingen. Maar de ontwikkelingen gaan snel. En daarom kan je ook terecht bij collega’s die jou met parate kennis ondersteunen.

Interesse?

Neem dan contact op met Rick Reinders – 0611956811 en mail: hrm@webeasy.nl.